Du visar för närvarande Brudklännings trender

Brudklännings trender

Klassisk stil:

Maximalistisk touch är en het trend i Sydeuropa som inspirerat oss. Brudklänningarna har ofta vida kjolar med mycket tyg, och volanger på volanger sydda i etage. Ett annat alternativt är stora kjolar dekorerade med rosor. Hetast just nu är stora tyllkjolar i olika längder med pärl- och kristall dekorationer på livet.

Stil: En klassisk, extravagant, och stilig klänning.
Tyg: Organza, Chiffong, Taft och Tyll.

Asymmetrisk stil:

Allt fler går ifrån den axelbandslösa tubtoppen, till olika breda axelband. Just nu är ett dekorativt axelband en av de hetaste trenderna i Europa. Kronprinsessa Viktorias bröllop, var väl representerat av asymmetriska klänningar, med olika snedskurna axelband.

Stil: En klassisk nobel och elegant stil har denna klänning
Tyg: Sidenorganza, Chiffong, kraftig Satin eller taft.

Draperade brudklänningar:

Är fortfarande de mest efterfrågade klänningarna. Konsten att drapera tyger kommer från modehusen i Paris, haute couture. Det krävs en oerhörd skicklighet att utöva denna konstart dvs. att drapera, att forma tyg, lägga tyget i vek efterkroppens anatomi.

Stil: En klassisk elegant och stilrenklänning.
Tyg: Siden, Duschess, Organza eller Taft.

Romantisk stil:

Princessbrudklänningen har en stor kjol som är bubbeldraperad, dekorerade med romantiska rosenknoppar, spetsar eller rosetter. Livet på klänningen är korsettformat med snörliv i ryggen och avskuret liv upptill dvs. tubtopp. Denna romantiska klänning är fortfarande populär.
Stil: Prinsessa för en dag! En vacker och romantisk brudklänning.
Tyg: Satin, Taft, Sidenbrokad, Spets och Tyll.

Vintagetrenden är fortfarande lika stor och efterfrågan ökar hela tiden. Dessa klänningar har oftast en slimmad siluett i sidensatin, dekorerade med mörka antika spetsar som andas en svunnen tid. Små puffärmar, sidenband, sammetsband i avvikande färger, används för att framhäva empirestilen. Spetsarna är venetianska eller gepyrspetsar och mycket påkostade, allt för att lyfta fram vintagetrenden. Dessa klänningar är unika konstverk och ingen klänning är den andra lik.
Stil: En unik exklusiv brudklänning.
Tyg: Sidencrêpe, Sidensatin och Sidengeorgette.

Modern stil:

Retro stilen, femtiotalsälskarna väljer korta utställda brudklänningar från midjan. Tyget kan vara i taft med flera lager av tyll under eller tvärt om. Vidden i kjolen är avgörande för att markera den smala midjan. Längden varierar från knäkorta till ballerinalånga kjolar. Olika boleros matchar det snäva livet.
Stil: Trendig, flärdfull och en stil som sticker ut.
Tyg: Viskos, skimrande Acetat, Tyll över Taft och tvärtom.

Twiggy stilen är slimmad, kräver en smal kropp och modetrenden är ett minimode med korta kjolar. Twiggy betyder pinnig på engelska, vilket kommer från Leslie Hornby som kallades ”Twiggy” under 60-talet. Brudklänningen är kroppsnära med minikort kjol, med eller utan ärm.
Stil: Trendig minimalistisk stil.
Tyg: Stretch tyger, Trikåer, Viskos och Siden.